Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Muay Thai τελετουργίες


Muay Thai τελετουργίες


τελετές μύησης, παλιές πεποιθήσεις , μαγικά ξόρκια ,

αρχαίες δεισιδαιμονίες , μυστικό κόλπα

ειναι κατι παραπανω απο αυτο που βλεπουμαι ...


Η έναρξη και η αποδοχή ως εκπαιδευόμενος fighter muay thai τελετουργικά .Το τελετουργικό της τελετής Γιόκ Kruu είναι η πνευματική αρχή των νέων nak muay  της ζωή τους .

Αυτό συνίσταται στην καταβολή φόρου τιμής στο δάσκαλο ( kruu) για να γίνει αποδεκτος ως μαθητής και να διδαχθει  τα μυστικά του Muay Thai .

Η αρχή της δια βίου σχέση μεταξύ δασκάλου και μαθητή είναι πολύ βαθύτερη  από ό τι στη Δύση : για να γίνει ένας nak muay  , ανεξάρτητα από το αν ειναι επιτυχής ή όχι , είναι μια σημαντική επιλογή, μια επιλογή που θα διαμορφώσει τη ζωή του αιτούντος . Ως εκ τούτου ,η  αρχή του είναι μια πολύ σημαντική στιγμή και χρειάζεται την κατάλληλη τελετή .

Οι μαθητές πρέπει να φέρουν incense sticks ,κεριά , γιρλάντες από λουλούδια ( malai ) , και μερικά κέρματα . Τέτοια στοιχεία είναι που χρησιμοποιούνται σε όλη την Ταϊλάνδη για όλα τα είδη των τελετών : δινοντας αξία σε ναους , δίνοντας σεβασμό στους μοναχούς και στους χώρους όπου πιστεύεται  οτι τα πνεύματα διαμενουν , και ούτω καθεξής .

Μερικές φορές αυτές οι τελετές , συμπεριλαμβανομένου του yok kruu  ,συνοδεύονται από άφθονο φαγητό και ακριβό ουίσκι που προσφέρονται σε όλους που συμμετέχουν . Ο δάσκαλος παρουσιάζεται με τις προσφορές , πανω σε φύλλα μπανάνας που συνοδεύονται από γιασεμί .

Θα πάρει τα ιερά , τα παλιά γάντια του μποξ ( ή το Mongkol ) και θα τα υψωση πάνω από το κεφάλι του . Οι μαθητές θα αγγίξουν αυτά τα αντικείμενα , που πιστεύεται ότι έχουν μαγικές ιδιότητες , και θα υποκλιθουν" waii » ( και τα δύο χέρια ενωνονται μπροστά από το μέτωπο) στον master . ο master, τότε θα ευλογήσει τους μαθητές προφέροντας την ακόλουθη μάντρα ( σε Pali ) : " Buddhang Prasit , thammang Prasit , sangkab Prasit , Narayan chao Prasit pawantoot " .

Στη συνέχεια , οι μαθητές τελετουργικά θα αποδέχθουν τα γάντια σηκωνοντας πάνω από το κεφάλι τους και υποκλινοντας  τρεις φορές, στη συνέχεια υποκλινονται στον  master άλλες τρεις φορές .

Tελειωνοντας την τελετή , ο master μπορεί να αρχίσει να εξηγεί τα πρώτα βασικά στοιχεία  το " yang saam Khum " .


Ο όρκος ενός nak muay

O όρκος δίνεται από τον μαθητή στο δάσκαλό του ως υπόσχεση οτι ποτέ δεν θα προδώσει την τέχνη του , τον  δασκαλο του και τη διδασκαλία του . Ο όρκος λέει :

" Θα φροντίζω τον εαυτό μου , έτσι ώστε να είναι πάντα καθαρός , ισχυρός , και να συμπεριφέρομαι με ακεραιότητα ... δεν θα επωφεληθω από αυτούς που ειναι ασθενέστεροι  από μένα ...θα ζήσω και θα βοηθήσω τους ανθρώπους μου, όποτε είναι δυνατόν ... Θα κάνω καλές πράξεις για τους ανθρώπους μου και θα βοηθήσωι το έθνος ... Θα αποφεύγω τα πρόβληματα .. "

Και  αυτο σημαίνει ότι οι Nak muay δεν καυχώνται για την αντοχή τους και δεξιότητες στο Muay Thai , δεν φοβερίζουν τους άλλους και δεν τσκωνονται στον δρομο . και  φαίνονται να είναι πολύ ταπεινοι .

Σε αντίθεση με την Δύση , όπου ακόμη και ο ερασιτέχνης μποξέρ θεωρείται "cool" ή / και " μάγκας " στην Ταϊλάνδη ο άνθρωποι δεν εξιδανικεύουν τον μπόξερ . Ένας πρωταθλητής Lumpini μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ένας ημι - θεός στην Ευρώπη , αλλά ως ένα συνηθισμένο , αμόρφωτο άτομο στην Μπανγκόκ .

Ωστόσο, εάν ο μπόξερ είναι διεθνώς αναγνωρισμένος , όπως με Ολυμπιακό χρυσό μετάλλιο Somluck Kamsing , ή εαν ο muay nak καταφέρει να αποκτηση τόσα πολλά χρήματα για να γίνει ενας επιτυχημένος επιχειρηματίας , αυτός θα πρέπει να θαυμάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον λαό του.Money, more than punches, λενε στην Ταϊλάνδη .


Ονομασια του μαχητη


Όταν ο πυγμάχος είναι έτοιμος για την πρώτη εμφάνισή του στο ρινγκ, θα " ξαναγεννηθη " , αλλάζοντας το όνομά του σε μια ιδιωτική τελετή που γινετε από τον kruu του.

Το αγωνιστικο ψευδώνυμο μπορεί να είναι ένα έργο καθαρής φαντασίας , όπως Diesel Noi (λίγο πετρέλαιο diesel ) , ή ένα όνομα ακολουθούμενο από το όνομα του camp ή την επαρχία του.

Συχνά, η εν λόγω ονομασία ειναι ραμμένη σε φανταχτερά χρώματα στο μπροστινό μέρος του σορτς του .


Προσεγγιζοντας το ρινγκ

Μερικά από τα τελετουργικά των αρχαίων πολεμιστών που εκτελούνται πριν από την μάχη για να ζητήσουν από τα πνευματα για καλή τύχη και προστασία έχουν απορροφηθεί από muay thai μαχητές

Και για καλούς λόγους : κατά τη διάρκεια των ετών του muay kad chuak ( αρχές 20ου αιώνα) δεν ήταν ασυνήθιστο να σκοτωθουν σε αγωνες χωρίς χρονικά όρια .

Σήμερα τέτοιες τελετουργίες εξακολουθούν να εκτελούνται , σε ένα περισσότερες ιδιωτικές μορφή .

Για παράδειγμα , ένας μαχητής μπορεί να ζητήσει την άδεια να μπει στο ρινγκ απο το πνεύμα , το οποίο μπορεί να φυλαει την  δική του πλευρα.

Ένα άλλο τελετουργικό , εξακολουθούν να εκτελούν  ορισμένοι μαχητές , είναι να δοκιμαση την αναπνοή , ωστε να προσδιοριση πιο ρουθούνι επιτρέπει την καλύτερη αναπνοή . τότε ο nak muay θα περπατήσει στο ρινγκι , κανοντας το πρώτο του βήμα σε εκείνη την πλευρά και αποφεύγοντας το πρώτο βήμα στη σκάλα .


Σκόνη στο κεφάλι

Μια μικρη δεισιδαιμονία που χάνεται είναι ο nak muay να βάλει σκόνη στο κεφάλι του .

Ο μαχητης , καθως πηγαινει στο ρινγκ ,να πάρνει σκόνη από το έδαφος και να αγγίζει τα μαλλιά του με αυτη .

Αυτό μπορεί να είναι από την εποχή του muay boran , όταν μπόξερ πολέμουσαν στην ύπαιθρο , και έπρεπε να γνωρίζει τη σύνθεση του εδάφους ( αμμώδης ή στερεά ) .


Tατουάζ


Η προστατευτική δύναμη των ιερών τατουάζ έχει σχεση με Siamese πολεμιστές

για αιώνες και εξακολουθεί να είναι πολύ περιζήτητο στις μέρες μας . Είναι πολύ

κοινό να βλεπουμε οι άνδρες της Ταϊλάνδης να ειναι καλυμμένοι με τατουάζ , που ονομάζονταιι Yant ,τα οποία φυσικά δεν είναι διακοσμητικά , αλλά προστατευτικα.

Ενώ δεν είναι κοινα πιαμεταξύ  των Muay Τhai μαχητων,η πρακτική αυτή εξακολουθεί να ισχύει για όποιον ασχολειτεμε επικίνδυνες δραστηριότητες , όπως οι στρατιώτες , αστυνομικοί ,μαφία , σωματοφύλακες , κλπ.

Σε ένα ναό κοντά στην Μπανγκόκ , σε μια  ευοίωνη ημερομηνία , κάθε χρόνο, εκατοντάδες άνθρωποι κανουν  τατουάζ μαζικά από τους μοναχούς , οι οποίοι χρησιμοποιούν ένα αιχμηρό ραβδί από μπαμπού για όλους. Προφανώς , κανείς δεν φοβάται για μολύνσεις από τον HIV γιατι το μελάνι το θεωρουν ευλογημένο.


Mongkol




Η δύναμη των μαγικων  τεχνών συμβολίζεται από το Mongkol (προφέρεται

Mong - kon , που σημαίνει στέμμα ) , που φοριούνται από κάθε nak muay κατά τη διάρκεια της wai kruu  χορού χορου πριν τον αγωνα .

Δινεται και αφαιρειτε , μονο απο τον kruu .Αποτελειται από μια στενή λωρίδα υφάσματος , με μαγικά ξόρκια και σανσκριτικά σύμβολα , τυλίγεται για να σχηματίσει μια σειρά και δεμένο στο ένα άκρο με το ιερό" sai sin» .

Αυτό στη συνέχεια εισάγεται σε ένα ευλογημένο πανί , για να σχηματίσουν ένα καλώδιο και να τεθεί γύρω από το κεφάλι του μαχητή σαν μπαντάνα . Φορέθηκε απο στρατιώτες , όταν ηταν στο πεδίο της μάχης .

Τα δύο είδη monkol τώρα δεν έχουν τίποτα μέσα , αλλά εξακολουθούν να δείχνουν καλά .


Prajiat

Το prajiat είναι ένα προστατευτικό που φοριέται γύρω από τον έναν ή δύο δικέφαλους μυς . είναι κατασκευασμένα από ένα λεπτό κορδόνι από ύφασμα που ονομάζεται paa salu . Στην αρχαιότητα ,το prachat φορέθηκε από πολεμιστές γύρω από το κεφάλι και τα χέρια .

Περιείχε μαγείκα ξόρκια γραμμένα σε σανσκριτικά ή Pali και ευλογήθηκε από τους μοναχούς ή μαγους γιατρούς .

Σήμερα το prajiat αποτελείται από πολυεστέρα όμορφα πλεγμενο και πωλούνται σε ζεύγη σε οποιοδήποτε συνδυασμό χρωμάτων .

Πολλά προστατευτικά charms, μαζί με τη μαγείkες ( ή θρησκευτικές ) τελετές τους έκανε πιο ισχυρόυς και ειχε αποτελεσμα στην προστασία της ζωής του πολεμιστή.


Wai Kruu ή Ram Muay

Το διάσημο wai kruu , κυριολεκτικά « σεβασμο προς τον δάσκαλο " , αντανακλά
το αίσθημα της ευγνωμοσύνης για τον δασκαλο , ο οποίος είναι συχνά μια πατρική φιγούρα
για τους νέους nak muay . το kruu wai , επίσης γνωστο ως ram muay ( κυριολεκτικά χορός του μπόξερ ) είναι επίσης ένας τρόπος για να ζεσταθεί και να χαλαρώσει τους μύες πριν από τον αγώνα .


Σε παλαιότερες εποχές , κάθε σχολη είχε τις δικες του παραλλαγές του wai kruu , οπότε από την ακολουθία των κινήσεων θα μπορούσε κανείς να υποθεση  ότι ο πυγμάχος ήταν από αθτη την σχολη.

Αυτό δεν ισχύει πλέον στις μέρες μας , αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν μερικές μορφές του wai kruu , ο οποίος συνήθως διαρκεί 3 λεπτά και τελειώνει με την εξάσκηση των βηματων saam yaam Khum .

Κάθε wai kruu κινηση έχει τη δική του ιστορία και τελετουργική σημασία .


 

Muay Thai μουσική

Από τα παλιά χρόνια , κάθε Muay Τhai αγώνας έπρεπε να συνοδεύεται από μια ιδιόμορφη , μουσική που φαινόταν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγωνα .

Ο ρυθμός και η ταχύτητα  της παράξενης μουσικής ακολουθεί τη δράση στο ρινγκ και συμβάλλει στον ενθουσιασμό του πληθους.

Παίζεται με μια μικρή ομάδα από 4 μουσικούς . το κλασικό οργανο που χρησιμοποιητει ονομάζετε  pi java ( Ιάβας κλαρίνο) ? klong kek ( 2ντραμς ) , shing ( κύμβαλα ) και Κονγκ ( bongo ) .

Κατά τη διάρκεια του wai kruu η" Sarama " μελωδία παίζεται , για να βοηθήσει τους μαχητές επικεντρωθουν στις προσευχές τους και στη χάρη του wai kruu . Είναι μια υπνωτιστικη , χαλαρωτική μουσική που καταφέρνει να μαγέψει για μια στιγμή , ακόμη και τα πιο θορυβώδη από τα ακροατήρια .
Κατά τη διάρκεια των πιο συναρπαστικων στιγμων του αγώνα η μουσική παιζει μανιωδώς υποκινοντας τους μαχητές να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους , αυξάνοντας σε ένα κρεσέντο για την τελευταίες στιγμές του αγώνα .

Το αποτελασμα  ανάμεσα στη μουσική και τον αγωνα είναι  μοναδικο στο Muay Thai και oi δύο τέχνες πρέπει πάντα να απολαμβάνονται μαζί .






Nick Thaisnake