Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τα οφέλη της γυμναστικής με Fit Ball

Η fit ball, ή αλλιώς ελβετική μπάλα, είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο...
για όσους γυμνάζονται και θέλουν να δώσουν παραπάνω κίνητρα στο σώμα τους. Το χαρακτηριστικό αυτής της μπάλας είναι ότι μπορεί να δώσει στην κάθε άσκηση περαιτέρω αστάθεια.

Η έλλειψη ισορροπίας είναι κάτι που θα ενεργοποιήσει τον κορμό μας δέκα φορές περισσότερο από ότι μια άσκηση στην οποία βρισκόμαστε σε καθιστική θέση ή ξαπλωμένοι σε ένα στρώμα. Ο βασικότερος μυς ο οποίος ενεργοποιείται είναι ο εγκάρσιος κοιλιακός, καθώς βρίσκεται ενδότερα από όλα τα στρώματα κοιλιακών. Είναι αυτός που όταν συσπάται βοηθάει το σώμα να ισορροπήσει και να διατηρήσει μια σταθερή θέση
.
Ασκήσεις με τη μπάλα μπορούν να γίνουν είτε όντας ξαπλωμένοι επάνω σε αυτή, είτε στηριζόμενοι με τους αγκώνες επάνω της, είτε καθιστοί. Με όποιον τρόπο κι αν τη χρησιμοποιήσουμε, μπορούμε να διαμορφώσουμε το επίπεδο δυσκολίας μιας άσκησης ανάλογα με το άνοιγμα των ποδιών μας. Εάν τα πόδια μας είναι ανοιχτά, τότε το βάρος μας μοιράζεται στις δύο πλευρές και μπορούμε να ισορροπήσουμε πιο εύκολα. Σε αντίθεση με τις θέσεις που τα έχουμε κλειστά, έχουμε έντονη σύσπαση του εγκάρσιου κοιλιακού και ενεργοποίηση των πλάγιων κοιλιακών για να καταφέρουμε να ισορροπήσουμε.

Ασκήσεις με τη fit ball ενδείκνυνται για όλα τα επίπεδα ασκουμένων και με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν όλοι να γυμναστούν αποτελεσματικά και με ασφάλεια.






















































iform