Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Υπάρχουν ασκήσεις για καλύτερο σεξ;

Όλοι γνωρίζουμε τα οφέλη της άσκησης στην υγεία, στο σώμα μας αλλά και στην ψυχική μας διάθεση...


Το αίσθημα ευεξίας και η τόνωση της αυτοπεποίθησης που προσφέρει η γυμναστική φαίνεται ότι συνδέονται με την βελτίωση της σεξουαλικής ζωής.

 Η άσκηση κάνει τα άτομα να αισθάνονται πιο σέξυ, υγιέστερα και πιο δραστήρια, υποστηρίζουν οι ερευνητές. Γι΄αυτό και όσοι ασκούνται έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Υπάρχουν όμως και συγκεκριμένες ασκήσεις, που μπορούν να τονώσουν τη σεξουαλική απόδοση, ενισχύοντας την ευελιξία και την δύναμη. Και γιατί όχι; να ενεργοποιήσουν και την πεσμένη λίμπιντο.
  • 1. Hip Thrusts (ώθησεις ισχίου): Ιδανική άσκηση για την εκγύμναση των γλουτών. Στηρίξου σε έναν πάγκο γυμναστικής με τους ώμους σου. Με τα πόδια καρφωμένα στο έδαφος και τα γόνατα σταθεροποιημένα, εκτείνεις το ισχίο σου κατακόρυφα προς τα πάνω, σπρώχνοντας με τους γλουτούς. Κατόπιν σηκώνεις το σώμα σου μέχρι αυτό να έρθει σε ευθεία γραμμή από τους ώμους έως τα γόνατα. Στην ανώτερη θέση σφίγγεις όσο μπορείς τους γλουτούς σου και τους κατεβάζεις ελεγχόμενα στο δάπεδο για να ολοκληρώσεις την άσκηση.
  • 2. Προβολές: Μια άσκηση, που ενισχύει την σωστή κυκλοφορία του αίματος στην πυελική περιοχή αλλά ταυτόχρον ενεργοποιεί πολλές μυϊκές ομάδες. Βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας και της αντοχή. Μπορεί να εκτελεστεί με πολλούς τρόπους με βήμα μπροστά, με βήμα πίσω, αλλά και πλάγια. Ξεκίνα με τα πόδια ανοιχτά στο άνοιγμα των ισχίων. Φέρε το ένα πόδι μπροστά σε θέση προβολής και χαμήλωσε το σώμα σου μέχρι το μπροστινό πόδι να λυγίσει στις 90 μοίρες. Ανέβα σπρώχνοντας από τα πόδια, σήκω στις μύτες των ποδιών και φέρε ξανά τα πόδια σου παράλληλα μεταξύ τους.
  • 3. Squat: Αυτή η κίνηση, που μοιάζει με βαθύ κάθισμα, μπορεί να εκτελεστεί με ή χωρίς βάρη ή και με ειδικό μηχάνημα squat. Τα squat γυμνάζουν ιδιαίτερα τους τετρακέφαλους και τους γλουτιαίους μυς.
  • 4. Push-Ups: Τα κλασικά Push-ups παρέχουν αυξημένη αντοχή και ενισχύουν τους μυς του άνω κορμού. Μπορείς να εκτελέσεις αυτή την άσκηση οπουδήποτε, με ή χωρίς ειδικό εξοπλισμό.
  • 5. Titali Asana – Η στάση της πεταλούδας: Ιδιαίτερα διαδεδομένη στους λάτρες της yoga βοηθά στην χαλάρωση των ισχύων και στο λύσιμο των αρθρώσεων, των γονάτων και των γοφών. Επίσης διώχνει την κόπωση από την πολύωρη ορθοστασία και το περπάτημα.
  • 6. Plank Pose: Άλλη μια στάση γιόγκα και μια από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για να αυξήσεις τις αντοχές σου. Σε μια στάση παρόμοια με τα push-ups, λυγίζεις τους αγκώνες σου προς το κάτω μέρος του κορμού σου, διατηρώντας τους κολλημένους στα πλευρά.
  • 7. Kegels: Oι ασκήσεις Kegel γυμνάζουν τους ηβοκοκκυγικούς μυς, τους μυς που χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να διακόψουμε την ούρηση, γνωστούς και ως «μυς του σεξ».
  • 8. Μπάλα ισορροπίας: Βελτιώνει την ισορροπία και τη σταθερότητα, ενισχύοντας παράλληλα τους μυς του κορμού. Το πλεονέκτημά τους βασίζεται στο γεγονός ότι, αποτελούν ασταθή επιφάνεια. Το σώμα, για να σταθεροποιηθεί σε μία ασταθή επιφάνεια, απαιτεί μεγαλύτερη ενεργοποίηση των μυών, περισσότερους μύες για να σταθεροποιήσουν, αλλά και μεγάλη συνεργασία μεταξύ των μυών που συμμετέχουν. Οι ασκήσεις κοιλιακών και ραχιαίων, που εκτελούνται σε μπάλα, είναι πιο απαιτητικές από αυτές που εκτελούνται στο έδαφος και κατά συνέπεια έχουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα.
  • 9. Seated straddle stretch: Μια αναζωογονητική στάση της γιόγκα, που βοηθά να τεντώσεις τους μυς των ποδιών και γενικότερα του κάτω κορμού, προσφέροντας την ευλυγισία που χρειάζεσαι.
  • 10. Διαλειμματική προπόνηση: Κάνοντας διαλειμματική προπόνηση, αυξάνεται το επίπεδο των ορμονών ανάπτυξης στο αίμα, καθώς και των άλλων ορμονών που επιτρέπουν το χτίσιμο των μυών. Επίσης, μειώνει και τα επίπεδα σακχάρου, λιπαρών και ινσουλίνης, βελτιώνει την εμφάνιση και συνολικά το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης.




iform