Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Έχεις διάσπαση προσοχής;

Εσύ το ήξερες ότι πάνω από το 60% των ατόμων που θέλουν να χάσουν βάρος έχουν..
Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας, διεθνώς γνωστό και ως ADHD;

Έρευνα στο περιοδικό Obesity δείχνει ότι το ADHD στους ενήλικες συνδέεται με το αυξημένο βάρος ή ακόμα και την παχυσαρκία, ενώ ειδικοί έχουν εντοπίσει επίσης ότι η υπερβολική κατανάλωση φαγητού θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς τρόπους διαχείρισης των συμπτωμάτων του, όπως είναι η διάσπαση προσοχής.

Η φυσική άσκηση ωστόσο είναι ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κοντρολάρεις τα συμπτώματα αυτά, παρόλο που οι συνθήκες μπορεί να το κάνουν ιδιαίτερα δύσκολο να συγκεντρωθείς ώστε να αναπτύξεις μια ρουτίνα γύρω από το fitness.

Μην ανησυχείς, σ’ έχουμε κι εδώ! 😋

Τσέκαρε αυτά τα 7 fitness tips - θα σου φανούν χρήσιμα!

📅 Βάλε την καθημερινή άσκηση στη ζωή σου

Εάν έχεις διαγνωστεί με ADHD, ένα πράγμα που θα σε βοηθήσει να αφοσιωθείς σε ένα πρόγραμμα υγιεινού τρόπου ζωής, είναι να βλέπεις άμεσα αποτελέσματα. Και η αλήθεια είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείς αυτήν την συσσωρευμένη ενέργεια που έχεις μέσα σου, και ταυτόχρονα να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα υπερκινητικότητας του ADHD, είναι πράγματι η τακτική δραστηριότητα.

Εκτός αυτού, το να ακολουθείς μια ρουτίνα άσκησης αυξάνει την πιθανότητα να είσαι συνεπής και με τη διατροφή σου. Η αφοσίωση σε ένα πρόγραμμα είναι το κλειδί στη διαχείριση του ADHD στους ενήλικες. Υπάρχουν επίσης και εξαιρετικά χρήσιμα apps που βοηθούν στην οργάνωση και την υπενθύμιση των υποχρεώσεών σου - κάνε μια έρευνα.

Άλλο ένα tip είναι να δοκιμάσεις να βγάζεις τα ρούχα του γυμναστηρίου από το προηγούμενο βράδυ ή να ετοιμάζεις την τσάντα σου πριν πας στη δουλειά. 🤓

🤩 Κάνε το fitness παιχνίδι

Το ADHD στους ενήλικες πάει συνήθως πακέτο με την αναβλητικότητα, που σημαίνει ότι, εάν το πρόγραμμά σου είναι βασισμένο σε φυσική άσκηση που δε σου κάνει κανένα κλικ, σύντομα θα την παρατήσεις. Επομένως, βεβαιώσου ότι έχεις διαλέξει μια δραστηριότητα που σου αρέσει

😏 Άσε τα “όλα ή τίποτα” στην άκρη για λίγο
Εάν έχεις ADHD, μια καλή συμβουλή είναι να κάνεις τα πράγματα όσο πιο απλά γίνεται. Εάν η ρουτίνα σου είναι πολύπλοκη, πιθανότατα θα πιστολιάσεις σύντομα.

Δε χρειάζεται τα πάντα στη ζωή σου να είναι “όλα ή τίποτα”.


Εάν το χρειάζεσαι λοιπόν μπορείς να χωρίσεις τους χρόνους που κάνεις γυμναστική μέσα στη μέρα σου. Απλά έχε υπόψη σου ότι χρειάζονται περίπου δυόμιση ώρες άσκησης μέτριας έντασης εβδομαδιαίως. Αυτό σημαίνει, για παράδειγμα, ότι θα μπορούσες να γυμνάζεσαι 3 φορές τη μέρα, από 10 λεπτά τη φορά. Δεν ακούγεται και τόσο δύσκολο, έτσι δεν είναι; 🙂
πραγματικά. Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, οι ενήλικες με ADHD είναι πολύ καλοί στο να βρίσκουν δικαιολογίες για να μην κάνουν πράγματα. Για να νικήσεις λοιπόν αυτό το κακό συνήθειο, επίλεξε μια αεροβική δραστηριότητα, χορό ή ένα άθλημα που σου αρέσει, ή πήγαινε τελοσπάντων για μια βόλτα με καλή παρέα!


🤸 Δοκίμασε personal trainer

Πολλά άτομα με ADHD βρίσκουν την περίπτωση του personal trainer πολύ βοηθητική για να οργανωθούν. Ένας trainer μπορεί να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το χρόνο σου και να πετύχεις τους στόχους σου - συμπεριλαμβανομένης της καθημερινής άσκησης και της υγιεινής διατροφής. Μπορείς ακόμη να βρεις και κάποιον trainer με εξειδίκευση στο ADHD (ναι, υπάρχουν!).

🤗 Φώναξε παρέα

Το να βρεις παρέα για γυμναστική μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική. Μπορεί να σε βοηθήσει να κρατήσεις το ενδιαφέρον σου και να μείνεις εντός προγράμματος. Άλλωστε μελέτες δείχνουν ότι η άσκηση με παρέα σού δίνει κίνητρο. Κι αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικά σημαντικό για κάποιον με ADHD που βαριέται εύκολα και αποσπάται με το παραμικρό.


🧘 Δοκίμασε yoga

Εάν έχεις ADHD, πιθανότατα ξοδεύεις πολύ χρόνο με τις σκέψεις σου. Δραστηριότητες για τη σωματική και ψυχική σου ισορροπία, όπως η yoga. συνδυάζουν άσκηση με ελεγχόμενες αναπνοές και σε βοηθούν να βρεις ισορροπία μεταξύ σώματος και νου. Η yoga είναι καταπληκτική για να συγκεντρώσεις το μυαλό σου και να μειώσεις το στρες που αντιμετωπίζεις καθημερινά.
Συμπεριλαμβάνοντας λοιπόν τη yoga στο πρόγραμμά σου μπορείς να αυξήσεις το αίσθημα ευεξίας και να βοηθήσεις τον εαυτό σου να παραμείνει fit.

🌲 Ξεκίνα outdoor δραστηριότητες
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μην ξεφεύγεις από το πρόγραμμά σου είναι να συνδυάσεις την άσκηση με καθαρό αέρα και ήλιο. Διάφορες μελέτες προτείνουν την “πράσινη άσκηση”, όπως την ονομάζουν, ως έναν τρόπο για να μπεις σε καλό mood, να συγκεντρωθείς και να κοιμάσαι καλύτερα τα βράδια. Για άτομα με συμπτώματα ADHD, η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους είναι ό,τι καλύτερο. Καθαροί, ανοιχτοί χώροι - καθαρά, ανοιχτά μυαλά. 💚

fithabits