Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Stretching η ήπια δύναμη

Εσύ κάνεις stretching πριν και μετά από κάθε προπόνηση;;;

Δε φτάνει που κάνω τόσες ασκήσεις, πρέπει να κάνω και stretching;!

Δυστυχώς δε σκέφτεσαι μόνο εσύ έτσι. Και, μεταξύ μας, είναι εντελώς λάθος σκέψη, από όπου και να το πιάσεις. Αν θες να απολαμβάνεις όλα τα οφέλη μιας προπόνησης και να αποφύγεις το ενδεχόμενο του τραυματισμού, πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις stretching και πριν και μετά.

Και εξηγούμαστε γιατί!
Πριν την προπόνηση - γιατί είναι απαραίτητο, κι ας μην του φαίνεται

🔥 Για να ζεστάνεις τους μύες σου

Το ζέσταμα των μυών σου εγγυάται ότι δε θα τους επιβαρύνεις με υπερβολικό stress κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Είναι στανταράκι ότι συμβαίνουν λιγότεροι τραυματισμοί όταν έχεις προθερμάνει επαρκώς τους μύες σου.

🤸 Για να βελτιώσεις την ευλυγισία σου


Είτε το έχεις παρατηρήσει είτε όχι, το προ-προπονητικό stretching βελτιώνει την ευλυγισία σου κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αυτό είναι σημαντικό γιατί προετοιμάζει τους μύες σου να αντεπεξέλθουν σε όλο το εύρος της κίνησής σου με ευκολία, κάνοντας ανεκτό όποιο “άβολο” αίσθημα μπορεί να έχεις κατά τη διάρκεια της άσκησης.

💖 Για να προετοιμάσεις το σώμα σου

Όταν κάνεις ζέσταμα, ανεβαίνουν οι παλμοί της καρδιάς σου και επιτρέπουν μεγαλύτερη ροή αίματος και οξυγόνου στους μύες σου. Αυτό προετοιμάζει το σώμα σου ώστε να κάψει περισσότερη ενέργεια, το οποίο με τη σειρά του σου επιτρέπει να κάνεις μια καλή και αποτελεσματική προπόνηση.
Μετά την προπόνηση - γιατί το να σηκώνεσαι και να φεύγεις δεν είναι σωστό

👌 Για να ρυθμίσεις τους παλμούς και τη ροή του αίματός σου

To σωστό stretching διαβεβαιώνει ότι το αίμα επιστρέφει στους μύες με σταθερό ρυθμό. Ρίχνει σιγά σιγά τους καρδιακούς σου παλμούς και αναζωογονεί του μύες σου, καθώς το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά ανακυκλώνονται στο αίμα σου.

😌 Για να μειώσεις το πιάσιμο και την κούραση των μυών σου

Η άσκηση “μικραίνει” ουσιαστικά τους μύες σου και παράγει γαλακτικό οξύ, το οποίο τους κάνει να κουράζονται και να πονάνε. Το stretching μειώνει το γαλακτικό οξύ και βοηθάει στο να αποκτήσουν οι μύες σου ένα πιο φυσικό σχήμα, ώστε να μη σέρνεσαι την επόμενη μέρα - ας μη συζητήσουμε για την παραεπόμενη - στην προσπάθειά σου να κάνεις οποιαδήποτε κίνηση.

💪 Για να στρώσεις τους μύες σου

Όσο περισσότερο stretching κάνεις, τόσο πιο δυνατούς και σταθερούς μύες θα στρώσεις. Οι στρωτοί, σφιχτοδεμένοι μύες είναι πρωτίστως αποτέλεσμα καλού stretching! 


fithabits