Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΠΑΡΑ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πόση πρωτεΐνη χρειάζεται μια γυναίκα;

Σε χορταίνει, σε κρατά δυνατή, αφού σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι και είναι ένα...
σημαντικό δομικό στοιχείο των οστών, των μυών, του δέρματος και του αίματος. Μ’ ένα λόγο η πρωτεϊνη σου είναι απαραίτητη. Πόση όμως έχεις πραγματική ανάγκη;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση για το πόση πρωτεϊνη χρειάζεται μια γυναίκα. Ως γενική αρχή έχει ορισθεί ότι ο μέσος όρος για την πρωτεΐνη που χρειάζεται μια γυναίκα από 19 έως 70 ετών είναι 46 γραμμάτια την ημέρα.

Από εκεί και πέρα, οι παράγοντες που καθορίζουν το πόσα γραμμάρια χρειάζεσαι καθημερινά είναι το βάρος, αν αθλείσαι και πόσο ή αν βρίσκεσαι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Με βάση τα παραπάνω, μπορείς να υπολογίσεις πόσες είναι οι προσωπικές ημερήσιες ανάγκες σου σε πρωτεϊνη.

Δες πώς μπορείς να το υπολογίσεις: Πάρε το βάρος σου σε χιλιόγραμμα και πολλαπλασίασέ τον με τον αριθμό 0,8, αν δεν αθλείσαι αρκετά. Με το 1,3, αν αθλείσαι ή είσαι έγκυος και με το 1,8, αν αθλείσαι υπερβολικά. Συμβουλεύσου και τον πίνακα: στην τελευταί στήλη, θα δεις κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Και γιατί τελικά η πρωτεΐνη είναι τόσο σημαντική; Το σώμα σου χρησιμοποιεί τις πρωτεΐνες για να χτίσει και να επισκευάσει τους ιστούς. Χρησιμοποιείς επίσης, τις πρωτεΐνες για να “φτιάξεις” ορμόνες κι άλλες χημικές ουσίες του σώματος
.
Η πρωτεΐνη πρέπει να υπάρχει σε κάθε γεύμα σου καθώς σε γεμίζει με ενέργεια! Εσύ τελικά καταναλώνεις όση πρέπει;


iform